Tietoa meistä

  AURINKORANNIKON KAMARIKUORO

El Coro Cámara Costa Del Sol

Kulkurin iltatähti -konsertti 2.11.2016. Kuva Pekka Savolainen
Kulkurin iltatähti -konsertti 2.11.2016. Kuva Pekka Savolainen

Aurinkorannikon kamarikuoro on Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa 12.1.2016 perustettu sekakuoro. Tarjoamme laaja-alaista tasokasta kuoromusiikkia silti sitoutumatta yksistään mihinkään tyylilajiin.

Kuoromme järjestää mahdollisuuden tasokkaaseen laulun harrastamiseen ja olemme mukana rikastuttamassa Aurinkorannikon omaa musiikkitarjontaa. Kuorosta muodostettavien erilaisten pienryhmien esiintymiset ja halukkuus vastata myönteisesti monenlaisiin esiintymistoiveisiin ovat kuoron johtavia toimintaperiaatteita.

Kuoro on Asociación Finlandesa Suomelan harrastuspiiri. Järjestämme itse omia konsertteja ja muita aktiviteetteja niin Aurinkorannikolla kuin muuallakin ja esiinnymme erilaisissa Suomelan järjestämissä tilaisuuksissa.

Kuoron erityisenä tavoitteena voidaan mainita yhteyksien luominen laajalti Espanjassa asuvaan suomalaisväestöön. Sen lisäksi pyrkimyksenämme on toteuttaa hankkeita, joiden välityksellä saamme yhteyden myös Espanjan kantaväestöön. Esimerkkeinä niistä voidaan mainita yhdessä katolisen seurakunnan kanssa joulun ja pääsiäisen aikoihin Fuengirolan pääkirkolla järjestettävät kirkkotapahtumat sekä yhdessä Fuengirolan kaupungin kanssa järjestettävä hyväntekeväisyyskonsertti helmikuussa 2018. Helmikuussa 2018 kuoro konsertoi ja vieraili Teneriffan suomalaisten luona Puerto de la Cruzissa.

Kuoro on kunnioittanut Suomen itsenäisyyden juhlavuotta 2017 tuottamalla äänilevyn, jossa on edustava valikoima Toivo Kärjen kuorolauluja. Tämä ”Kulkurin iltatähti” levy on hyväksytty virallisena tuotteena osaksi Suomi 100 vuoden tapahtumia. Onhan Kärki kansan rakastama säveltäjämestari, joka on musiikillaan tavoittanut erityisen koskettavasti perimmäisen suomalaisen sielunmaiseman.

Kuoroharjoituksia pidämme talvikaudella loka - maaliskuussa tiistaisin klo 16:15 Suomelan salissa, osoite Calle Camino de Canteras 49, 29640 Fuengirola

Kuoronjohtaja MuM, dir.mus. Rauno Myllylä

RAUNO MYLLYLÄ on suorittanut Sibelius-Akatemiassa kirkkomuusikon, laulunopettajan ja musiikin maisterin tutkinnot sekä lauludiplomin. Myllylä on konsertoinut niin laulajana kuin kuoronjohtajanakin kotimaan lisäksi useissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa. Hän on toiminut rehtorina Käpylän musiikkiopistossa 1979 – 1988. Kirkkomuusikon virkaa hän on hoitanut Helsingin Johanneksen kirkossa 1974 – 1982, Helsingin tuomiokirkossa 1987 – 1994 ja Pakilan seurakunnassa 1994 – 2012. Aurinkorannikon luterilaisen seurakunnan turistikanttorina hän on toiminut talvikausina 2004 – 2005 ja 2013 – 2015. Myllylän johtamista kuoroista voidaan mainita mm. Helsingin Katedraalikuoro, Finnairin laulajat, Vox Sonora ja Musica Sacra -kuoro. Hänelle myönnettiin director musices -arvonimi vuonna 2003.

          puh.: +34 681 612 756, +358 45 860 0202, email: rrmyllyla(at)gmail.com

Tuija Lohtander

puheenjohtaja

puh. +34 687 141 875, +358 50 558 0326

email: tuija.lohtander(at)gmail.com


Pentti Suppola

sihteeri

puh. +34 605 215 576, +358 50 309 1341

email: psuppola(at)tutanota.com

KUORON JOHTORYHMÄ

                  Tuija Lohtander, puheenjohtaja                                            Vuokko Sinkkonen, jäsen

                  Pentti Suppola, sihteeri                                                         Reetta Kiiski, jäsen

                  Tarja Ilvesranta, jäsen                                                            Rauno Myllylä, kuoronjontaja

KUORON SOLISTIT


Vuokko Sinkkonen, mezzosopraano

VUOKKO SINKKONEN aloitti musiikki- ja lauluopinnot Joutsenon Musiikkiopistossa ja jatkoi opintoja oopperalaulaja Ritva Auvisen johdolla. Hän on laulanut eri kuoroissa ja pitänyt kirkko- ja muita konsertteja sekä esiintynyt vaativissa solistitehtävissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Aurinkorannikon kamarikuoron toiminnassa hän on ollut mukana sen perustamisesta lähtien.

Juhani Tepponen, viulutaiteilija

JUHANI TEPPONEN aloitti viulunsoiton opiskelun yksityisesti jo 10-vuotiaana ja jatkoi niitä myöhemmin Tampereen musiikkiopistossa. Jo 18-vuotiaana hän sai kiinnityksen Suomen Kansallisoopperan orkesteriin, jonka ohessa hän täydensi opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Tepponen on toiminut konserttimestarina Tampereen, Oulun, Kuopion ja Vaasan kaupunginorkestereissa. Vuodesta 1981 vuonna 2009 tapahtuneeseen eläköitymiseensä asti Juhani Tepponen toimi Tampere Filharmonian ensiviulistina. Päätoimensa ohella hän on johtanut myös Tampereen Kamarimusiikkiseuran orkesteria ja Tampereen Salonkiorkesteria. Kangasalan Salonkimusiikkitapahtuman taiteellisena johtajana Juhani Tepponen on toiminut 1991 - 2012. Vuonna 2010 hänelle myönnettiin director musices –arvonimi.