Tietoa meistä

  AURINKORANNIKON KAMARIKUORO

El Coro Cámara Costa Del Sol

Kulkurin iltatähti -konsertti 2.11.2016. Kuva Pekka Savolainen
Kulkurin iltatähti -konsertti 2.11.2016. Kuva Pekka Savolainen

Aurinkorannikon kamarikuoro on Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa 12.1.2016 perustettu sekakuoro. Tarjoamme laaja-alaista tasokasta kuoromusiikkia silti sitoutumatta yksistään mihinkään tyylilajiin.

Kuoromme järjestää mahdollisuuden tasokkaaseen laulun harrastamiseen ja olemme mukana rikastuttamassa Aurinkorannikon omaa musiikkitarjontaa. Kuorosta muodostettavien erilaisten pienryhmien esiintymiset ja halukkuus vastata myönteisesti monenlaisiin esiintymistoiveisiin ovat kuoron johtavia toimintaperiaatteita.

Kuoro on Asociación Finlandesa Suomelan harrastuspiiri. Järjestämme itse omia konsertteja ja muita aktiviteetteja niin Aurinkorannikolla kuin muuallakin ja esiinnymme erilaisissa Suomelan järjestämissä tilaisuuksissa.

Kuoron erityisenä tavoitteena voidaan mainita yhteyksien luominen laajalti Espanjassa asuvaan suomalaisväestöön. Sen lisäksi pyrkimyksenämme on toteuttaa hankkeita, joiden välityksellä saamme yhteyden myös Espanjan kantaväestöön. Esimerkkeinä niistä voidaan mainita yhdessä katolisen seurakunnan kanssa joulun ja pääsiäisen aikoihin Fuengirolan pääkirkolla järjestettävät kirkkotapahtumat, Fuengirolan kaupungin kanssa järjestettävät konsertit sekä eri kohteiden avustamista varten järjestettävät hyväntekeväisyyskonsertit. Helmikuussa 2018 kuoro vieraili Teneriffan suomalaisten luona Puerto de la Cruzissa ja piti siellä mm. kaksi konserttia.

Kuoro on kunnioittanut Suomen itsenäisyyden juhlavuotta 2017 tuottamalla äänilevyn, jossa on edustava valikoima Toivo Kärjen kuorolauluja. Tämä ”Kulkurin iltatähti” levy on hyväksytty virallisena tuotteena osaksi Suomi 100 vuoden tapahtumia. Onhan Kärki kansan rakastama säveltäjämestari, joka on musiikillaan tavoittanut erityisen koskettavasti perimmäisen suomalaisen sielunmaiseman.

Kuoroharjoituksia pidämme talvikaudella loka - maaliskuussa keskiviikkoisin klo 17 alkaen  Suomelan salissa, osoite Calle Camino de Canteras 49, 29640 Fuengirola

Kuoronjohtaja  Kari Alajuuma

KARI ALAJUUMA on opiskellut Oulun musiikkiopis- tossa ja Helsingin konservatoriossa musiikin yleisten aineiden opettajaksi pääaineena musiikinteoria ja instru- menttina klassinen kitara.

Hän on esiintynyt kotimaan lisäksi Euroopan maissa, sekä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Hän on toiminut Kuusamon musiikkiopiston rehtorina 1987-1993 ja Oulun yliopiston musiikkikasvatuksessa opiskellun lyhyen jakson jälkeen hän on toiminut Kuusamon musiikkiopiston yleisten aineiden opettajana eläkkeelle jäämiseen saakka. Lisäksi hän on työskennellyt kitaransoitonopettajana, oppilasorkesterien johtajana sekä musiikkiopistossa, että kansalaisopistossa ja opettanut musiikkia myös peruskoulussa useita vuosia.

Kuusanka sekakuoroa Alajuuma on johtanut 15 vuotta vuodesta 1988 alkaen esiintyen kotimaassa ja parhaimpana saavutuksena viihdekuorojen Suomen mestaruus. Muita hänen johtamiaan kuoroja ovat olleet Kuusamon mies- laulajat ja naiskuoro Ainot. Soittokeikkoja eri solistien bändeissä (mm. Tapani Kansa, Eini, Matti-Esko, Danny) ja muissa eri kokoonpanoissa on kertynyt valtava määrä. Keikoilla soittimina ovat olleet sähkökitara, harmonikka, piano ja basso.

Ansioistaan tasavallan presidentti on myöntänyt hänelle Suomen Leijonan ritarikunnan ansioristin v. 2012 ja Kuusamossa Jäljen jättäjä tunnustus v. 2013. Lisäksi hän on saanut Viihdekuoroliiton ansioristin v. 2000.

                    puh.: +358 400 764 854                       email: kalajuuma@gmail.com

Marjatta Peurala

puheenjohtaja

puh.  +358 40 530 4617

email: jattape@gmail.com

KUORON JOHTORYHMÄ

                  Marjatta Peurala, puheenjohtaja                                            Vuokko Sinkkonen, jäsen

                  Ilse Kosonen, jäsen                                                                    Tarja Ilvesranta, jäsen

                  Kari Alijuuma, kuoronjontaja

KUORON SOLISTIT


Vuokko Sinkkonen, mezzosopraano

VUOKKO SINKKONEN aloitti musiikki- ja lauluopinnot Joutsenon Musiikkiopistossa ja jatkoi opintoja oopperalaulaja Ritva Auvisen johdolla. Hän on laulanut eri kuoroissa ja pitänyt kirkko- ja muita konsertteja sekä esiintynyt vaativissa solistitehtävissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Aurinkorannikon kamarikuoron toiminnassa hän on ollut mukana sen perustamisesta lähtien.

Juhani Tepponen, viulutaiteilija

JUHANI TEPPONEN aloitti viulunsoiton opiskelun yksityisesti jo 10-vuotiaana ja jatkoi niitä myöhemmin Tampereen musiikkiopistossa. Jo 18-vuotiaana hän sai kiinnityksen Suomen Kansallisoopperan orkesteriin, jonka ohessa hän täydensi opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Tepponen on toiminut konserttimestarina Tampereen, Oulun, Kuopion ja Vaasan kaupunginorkestereissa. Vuodesta 1981 vuonna 2009 tapahtuneeseen eläköitymiseensä asti Juhani Tepponen toimi Tampere Filharmonian ensiviulistina. Päätoimensa ohella hän on johtanut myös Tampereen Kamarimusiikkiseuran orkesteria ja Tampereen Salonkiorkesteria. Kangasalan Salonkimusiikkitapahtuman taiteellisena johtajana Juhani Tepponen on toiminut 1991 - 2012. Vuonna 2010 hänelle myönnettiin director musices –arvonimi.